Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Wat is een inwonerspanel?

In een inwonerpanel denken inwoners van een gemeente mee over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Via het inwonerpanel Elburg spreekt kun jij in de periode 2021-2022 drie keer aangeven wat jij als inwoner van de gemeente Elburg belangrijk vindt.

Waarom heeft mijn gemeente een inwonerspanel?

Gemeente Elburg wil dichtbij haar inwoners staan en weten wat voor u belangrijk is. Om dat beter voor elkaar te krijgen, is het panel Elburg spreekt gestart. Dit panel bestaat uit inwoners die bereid zijn om periodiek mee te denken over zaken die inwoners binnen de gemeente aangaan.

Hoe groot is het inwonerspanel Elburg spreekt?

Op dit moment zijn er meer dan ? inwoners lid van Elburg spreekt. Sluit vooral aan! U bent van harte welkom en uw mening is voor ons heel waardevol.

Wie kan zich aanmelden voor Elburg spreekt?

Iedereen die 16 jaar of ouder is en woont, werkt en/of recreëert in de gemeente Elburg.

Hoe worden mijn privacy en anonimiteit beschermd?

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor Elburg spreekt en worden nooit aan anderen verstrekt. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem beheert het panel voor de gemeente Elburg en gebruikt daarbij de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hoe vaak kan ik meedoen aan een onderzoek?

Er vindt maximaal 1 keer per maand een onderzoek plaats.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De invultijd van een vragenlijst verschilt per keer. De maximale invultijd is 15 minuten. In elke uitnodiging voor een onderzoek laten we weten hoe lang het invullen ongeveer duurt.

Hoe kan ik me aanmelden?

Door in het menu bovenaan deze website op ‘Ik wil meedoen' te klikken. Daar maak je makkelijk een profiel aan. Aanmelden is gratis.

Ik heb geen e-mailadres en/of geen toegang tot internet, wat nu?

U kunt meedoen via een vragenlijst op papier. Geef uw adres door via telefoonnummer 0575 760 227 (onderzoek- en adviesbureau Moventem). U ontvangt dan uw vragenlijst per post. Die kunt u met de pen invullen en gratis terugsturen.

Ik heb me aangemeld, hoe doe ik mee aan een onderzoek?

U krijgt automatisch een uitnodiging voor Elburg spreekt op het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij uw aanmelding voor het inwonerpanel. De vragenlijst kunt u invullen op uw computer, tablet of smartphone. U kiest zelf per onderzoek of u meedoet. Doet u mee met een vragenlijst op papier, dan vindt u die vanzelf in uw brievenbus.

Wat wordt er gedaan met de resultaten van een onderzoek?

Het inwonerspanel Elburg spreekt wordt door het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem op de hoogte gebracht van de uitkomsten van een onderzoek. De onderzoeksresultaten worden onder andere gebruikt als input voor beleid. U wordt op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek en wat gemeente Elburg met de resultaten gaat doen.

Waar kan ik de resultaten van een onderzoek vinden?

U ontvangt na afloop van een onderzoek een email met daarin een samenvatting met de opvallendste resultaten en een beschrijving van wat er met de resultaten wordt gedaan. De resultaten worden ook op de resultatenpagina geplaatst. Klik hier om naar de resultatenpagina te gaan.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer, wat nu?

Als u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet kunt u op ’Mijn pagina’ klikken en vervolgens naar ‘Wachtwoord vergeten? Stel hier uw wachtwoord in’ gaan. Als u op ‘hier’ klikt en daarna uw emailadres invult, ontvangt u een email met uw gebruikersnaam en de mogelijkheid om uw wachtwoord te herstellen.

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

U kunt uw e-mailadres aanpassen door met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen via de pagina ‘Mijn pagina’. Op de pagina ‘E-mail aanpassen’ kunt u de instructies volgen om uw e-mailadres aan te passen.

Mijn vraag is nog niet beantwoord, wat nu?

Is uw vraag nog niet beantwoord? Klik dan hier om uw vraag te stellen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.